Daudzas no mums īsti nezina savu krūštura izmēru, tāpēc mēdz iegādāties sev neatbilstošu apakšveļu, kas rada diskomfortu un nepieguļ ķermenim. Labi pieguļošs krūšturis ir svarīgs ne tikai izskatam un komfortam, bet arī veselībai. Nepareiza izmēra krūšturu valkāšana var izraisīt muguras un plecu sāpes, kā arī radīt ādas noberzumus.
Bieži vien sievietes izvēlas izmēru, kas tām tiek noteikts pielaikojot kādu konkrētu krūšturi, taču atceries, ka mūsu ķermenis laika gaitā izmainās, kā arī dažādu ražotāju izmēri mēdz atšķirties. Ir svarīgi ik pa laikam sevi atkārtoti nomērīt, lai pārliecinātos, ka nēsā sev pareizi izvēlētu apakšveļas izmēru.

Lasi tālāk, lai noskaidrotu, vai krūštura apkārtmērs un bļodiņas atbilst Tavam izvēlētajam krūšturim.

  • Sagatavo mērlenti, pildspalvu un lapu, kur pierakstīt mērījumus. 

Mazo krūšu īpašniecēm iesakām veikt mērījumus uz kaila ķermeņa, savukārt vidēju un lielu krūšu īpašniecēm vajadzētu izvēlēties sev ērtu krūšturi ar stīpiņām, taču bez polsterējuma.


Kā pareizi noteikt apkārtmēru zemkrūšu līnijai

  • Apliec mērlenti apkārt ķermenim tieši zem krūtīm.

Atceries pārlieku nepievilkt mērlenti, tai ir ērti un vienmērīgi jāpieguļ ķermenim, taču tā nedrīkst būt arī pārāk brīva. 

Ja mērījumu veic ar uzvilktu krūšturi, pārliecinies, ka mērlente pieguļ tieši ķermenim. Krūštura detaļas var radīt lieku apjomu un mērījums pāri krūštura pamatnei var būt nekorekts.

Mērlentei apkārt ķermenim jābūt novietotai horizontāli, tāpēc rekomendējams veikt mērījumus pie spoguļa, lai vari redzēt, ka visu dari pareizi.

Redzamais skaitlis ir zemkrūšu apkārtmērs centimetros.


Kā pareizi noteikt krūšu apkārtmēru

  • Apliec mērlenti pāri krūšu pilnīgākajai daļai.

Arī veicot šo mērījumu, atceries nepievilkt mērlenti, tai vienmērīgi jāpieguļ ķermenim.

Redzamais skaitlis ir krūšu apkārtmērs centimetros.


Krūštura izmēru tabula


Pamatojoties uz abiem veiktajiem mērījumiem – aplūko Rosme Lingerie krūštura izmēru tabulu. Vispirms tabulā atzīmē savu zemkrūšu apkārtmēru. Kolonnā zem šī mērījuma atzīmē arī iegūto krūšu apkārtmēru. Rezultātā uzzināsi, kāds ir Tavs pareizais krūštura izmērs un arī atbilstošais bļodiņas lielums.


Ieteikumi krūštura izmēru noteikšanai

  •  Pirmais un svarīgākais jautājums – vai izvēlētais krūšturis ir komfortabls?
  • Krūšturim nevajadzētu būt pārāk cieši pieguļošam. Ja pēc krūštura nēsāšanas uz ādas var redzēt tā nospiedumus, ir izvēlēts pārāk ciešs krūštura apkārtmērs.
  • Krūšturis nevar būt arī pārāk brīvs. Ja savelkot krūštura lences sajūta ir ērta, jāpievērš uzmanība krūštura pamatnes novietojumam. Ja krūšturis aizmugurē paceļas uz augšu, tad ir izvēlēts nepiemērots izmērs, kas nenodrošinās vēlamo krūšu stabilitāti.
  • Krūšturim ir pilnībā jāaptver krūtis. Pielaikojot krūšturi pacel rokas uz augšu. Ja krūšturis paceļas uz augšu un krūtis paliek zem tā, tad izvēlētais krūšturis ir nepareizā izmērā.
  • Ja pieliecoties krūtis krūšturī nav stabilas, tad ir izvēlēts nepareizs krūštura bļodiņas izmērs vai arī izvēlētā krūštura konstrukcija nav piemērota Tavām krūtīm. Ja krūšturī ir sprauga, izliekums, vai bļodiņa ir sakrokojusies, ir izvēlēts pārāk liels izmērs, turpretī, ja krūštura bļodiņas malas nospiež krūti priekšdaļā vai sānu daļā – izvēlēts pārāk mazs izmērs.
  • Pielaikojot krūšturi izmanto brīvāko āķīti un noregulē lences, lai tās būtu cieši pieguļošas, bet nespiestos plecos. Skatoties uz sevi no sāniem, krūtīm vajadzētu atrasties pa vidu starp pleciem un elkoņiem.
  • Ja pēc plecu lenču regulācijas, vēl joprojām krūštura lencītes iespiežas plecos un rada diskomfortu, tad ir ieteicams piemeklēt citu krūšturi ar platākām vai polsterētam lencēm, vai izvēlēties krūšturi ar stabilāku pamatni un platāku aizdari, lai mazinātu spiedienu uz plecu daļu.
  • Ja esi starp izmēriem vai ir grūtības atrast pareizo izmēru – palielini krūštura apkārtmēra izmēru un samazini krūštura bļodiņas izmēru, vai otrādi. Piemēram, ja izvēlies 85 D krūštura izmēru, bet tas apkārtmērā ir pārāk šaurs, izmēģini palielināt izmēru līdz 90 un samazini bļodiņu uz C izmēru.

Saglabā savu izmēru, lai atvieglotu iepirkšanos veikalā un tiešsaistē. 

Krūšturu izmēri dažādos apakšveļas zīmolos var būt mainīgi, tāpēc nevajadzētu tikai paļauties uz etiķetē norādīto izmēru, iespējams, ka dažādu zīmolu un stilu apģērbiem būs jāpalielina vai jāsamazina apkārtmēra vai bļodiņas izmērs.

Pareizi izvēlētam krūšturim ir jābūt komfortablam, stabilam un tam jārada sajūta, ka tas nemaz nav uzvilkts.