Izvēloties jaunu apakšveļu vai peldkostīma augšdaļu ir ļoti svarīgi izprast savu krūšu formu, jo no tā būs atkarīgs, cik komfortabli jutīsies konkrētajā izstrādājumā. Tāpat kā visas pārējās ķermeņa daļas, arī krūtis ir ļoti atšķirīgas, tās iedalās dažādās formās (jā, ir plašāks iedalījums par ’’lielas’’ vai ’’mazas’’ krūtis). Var izdalīt aptuveni septiņas galvenās krūšu formas, kas sievietēm varētu palīdzēt izvēlēties, kurš krūštura, peldkostīma augšdaļas veids būtu vairāk piemērots vai pretēji – no kāda veida iegādes būtu jāizvairās.


Apaļas formas krūtis – tās varētu dēvēt par ideālajām krūtīm - apaļas krūtis ir vienādi pilnas augšdaļā un apakšdaļā, ar nelielu izvirzījumu pie krūtsgala. Tās var saukt par ideālajām krūtīm, jo šādai formai nav sliktu vai nederīgu krūšturu modeļu. Apaļas formas krūtīm nav nepieciešama veidošana un strukturēšana, tāpēc nav nepieciešams izvēlēties krūšturus vai peldkostīma augšdaļas ar metāla stīpiņām. Iesakām iegādāties plānus, viegli polsterētus krūšturus vai peldkostīma augšdaļas bez stīpiņām. Lieliski derētu bezstīpiņu bralettes tipa izstrādājumi vai trijstūra formas krūšturi.

No Rosme Lingerie sortimenta iesakām šādus modeļus: Future retro; Diana.

 


“Austrumu – rietumu” forma (krūšu gali “skatās” uz sāniem) - šis apzīmējums ir krūtīm, kuras ir vērstas uz āru un priekšdaļas centrā ir neliela atstarpe starp krūtīm. Šāda krūšu forma vairāk ir sastopama sievietēm ar mazāku krūšu izmēru. Taču ar krūštura palīdzību šo krūts formu var viegli mainīt. Piemēroti plāni, viegli polsterēti krūšturi vai peldkostīmu augšdaļas ar stīpiņām, kā arī formēto bļodiņu krūšturi, kas palīdz veidot apaļu krūts formu. Iesakām arī peldkostīmu augšdaļas, kuras ir sienamas ap kaklu, jo tādā veidā krūtis no sāniem tiek pabīdītas vairāk uz priekšu. Vidēja izmēra krūtīm piestāvēs krūšturi, kuriem sānu daļa ir labi nosegta - tā formē krūtis vairāk uz priekšdaļas centru.

No Rosme Lingerie sortimenta iesakām šādus modeļus: Thalia; Future retro.


Uz sāniem novietotas krūtis – līdzīga kā iepriekšējā forma, taču šajā gadījumā krūtis ir pilnīgākas un atstarpe starp tām parasti ir lielāka. Arī šai formai var panākt izcilu dekoltē un glītu, apaļu formu. Mazākiem izmēriem un tvirtām krūtīm būtu piemēroti push-up tipa augšdaļas, kas paceļ krūtis uz augšu un formē uz priekšdaļas centru. Lielākām krūtīm ir svarīgs krūts atbalsts sānu daļā, kas nodrošinās stabilāku piegulumu sānos un formēs krūtis tuvāk priekšdaļas centram.
No Rosme Lingerie sortimenta iesakām šādus modeļus: Diana; Future retro.

Lāses forma – krūts ir noapaļota un pilna apakšdaļā un nedaudz mazāka augšpusē. Šādai krūšu formai ir iespēja izvēlēties dažādus krūšturu variantus. Lieliski piestāvēs polsterēts balkonetes stila krūšturis ar stīpiņām, kas nodrošinās apbrīnojamu dekoltē, pateicoties atbalstam no apakšas, kur krūts ir vispilnīgākā. Piemēroti būs arī sportiska stila bezstīpiņu krūšturi, kuri pietiekami labi nosedz visu krūti un sniedz nepieciešamo atbalstu no krūts lejasdaļas. Iesakām izvairīties no push-up stila augšdaļām ar ļoti atklātu dekoltē zonu – tie būs piemērotāki tvirtu krūšu īpašniecēm. Šī forma raksturīga sievietēm pēc bērniņu piedzimšanas un barošanas, kā arī pēc svara zaudēšanas.

No Rosme Lingerie sortimenta iesakām šādus modeļus: Thalia; Sumatra.

Slaidas formas krūtis – krūtis ir vienāda platuma gan pie krūšu kurvja, gan arī krūts galu zonā. Tās ir nedaudz pilnīgākas apakšā, nedaudz plānākas augšpusē, vertikālas formas un krūtsgali vērsti uz leju. Šī forma raksturīga mazu un vidēju krūšu īpašniecēm. Šādu krūšu īpašniecēm formas veidošanai būtu rekomendējami polsterēti krūšturi vai peldkostīmu augšdaļas ar stīpiņām, kas palīdzētu veidot glītu apaļu krūts formu. Ikdienas valkāšanai iesakām vieglus un plānus krūšturus bez stīpiņām. Dizains atkarīgs no katras sievietes personīgās gaumes.
No Rosme Lingerie sortimenta iesakām šādus modeļus: Future retro; Thalia.

Zvana forma - zvana formas krūtis ir šaurākas augšpusē un platākas, pilnīgākas apakšdaļā. Līdzīgi kā lāses forma, taču šī forma vairāk raksturīga lielo krūšu īpašniecēm. Pilnīgo krūšu dēļ būs nepieciešams ļoti atbalstošs krūšturis, piemēram, krūšturis ar stīpiņām, kas labi nosedz visu krūti, ir pietiekami augsts arī priekšdaļas centrā  - to mēdz saukt par full cup bra. Krūšturis var būt plāns, ar plānu oderi, viegli polsterēts vai arī ar polsterētu formēto bļodu. Lai izvairītos no dubultās krūts izskata, nevajadzētu izvēlēties balkonetes stila augšdaļas.
No Rosme Lingerie sortimenta iesakām šādus modeļus: Thalia;  Future retro.

Asimetriskas krūtis – lai cik dīvaini tas neizklausītos vai arī mēs negribētu to atzīt, gandrīz katrai sievietei viena krūtis ir lielāka par otru. Ja izmēru atšķirība ir neliela (viena krūšu izmēra ietvaros), tad tas nav tik pamanāmi. Svarīgi atcerēties, ka krūšturis ir jāpielāgo lielākajai krūtij, nevis mazākajai. Ja krūšu atšķirība pārsniedz viena izmēra robežas, tad ir izteikts asimetrisku krūšu tips, kuram būtu īpaši jāpiemeklē atbilstošs krūšturis. Asimetriskām krūtīm derēs mīkstie krūšturi ar vai bez stīpiņām, ar regulējamām plecu lencēm, kas palīdzēs pielāgot katras bļodiņas piegulumu katrai krūtij. Derēs arī krūšturi ar izņemamu polsterējumu, ko var izņemt no lielākās puses, iegūstot simetrisku krūšu izskatu. Iesakām izvairīties no vienkrāsainiem, sportiskiem topiem, kuriem nav regulējamu plecu lenču, jo valkājot šādu izstrādājumu krūšu asimetrija būs vieglāk pamanāma. Asimetriskām krūtīm var arī izvēlēties krāsainus un rakstainus krūšturus.
No Rosme Lingerie sortimenta iesakām šādus modeļus: Thalia;  Perissa.

Par krūts galiem – kādam tie traucē, citam nē. Ja tomēr tie traucē, tad var izvēlēties rakstainu peldkostīmu vai teksturētas drānas peldkostīmu, kas vizuāli noslēps krūts galus. Iesakām izvēlēties krūšturi ar izņemamu vai iestrādātu plānu polsterējumu, kā arī polsterētus krūšturus.

Visu peldkostīmu un krūšturu sortimentu apskati mūsu veikalos un e-veikalā www.rosmelingerie.com.